Like!

Powered By | Blog Gadgets Via Blogger Widgets

Monday, August 19, 2013
0 comments

Reggae

12:33 AM
Acest gen de muzica a fost dezvoltat in Jamaica la sfarsitul anilor 1960.
In general in acest stil de muzica versurile au legatura cu iubirea, credința, relațiile, sărăcia, nedreptatea și alte probleme sociale.
Cuvântul reggae ca termen muzical a apărut pentru prima dată în presă odată cu hitul rocksteady din 1968 "Do the Reggay" al formaţiei The Maytals, dar era deja folosit în Kingston, Jamaica ca şi nume al unui dans mai lent şi stil de rocksteady.
E interesant faptul  că Bob Marley a revendicat cuvântul "reggae" care vine de la un termen spaniol pentru "muzica regilor".
Deși puternic influențată de muzica africană, muzica caraibeană și de rhythm and blues-ul american, reggae își are rădăcinile directe în dezvoltarea ska și rocksteady în anii 1960 în Jamaica.
Bob Marley,Peter Tosh si Bunny Wailer sunt pionerii importanti ai acestui gen de muzica,ei au facut parte din The Wilers pornita chiar de Bob Marley in 1963,grupul a facut tranzitia prin toate cele trei etape,de la hituri ska precum ,,Simmer Down'' ,la un rocksteady si mai apoi la reggae.
Filmul din 1972 "The harder they come"  a ajutat enorm muzica reggae el aducand popularitate acestui gen in Marea Britanie si nu numai.
Instrumentele de suflat sunt folosite adesea în reggae, de multe ori la începutul melodiei sau la contra-melodie. Instrumentele tipice sunt saxofonul, trompeta şi trombonul.

Nu mai dau prea multe detalii, asa ca va las cu cateva piese:



http://www.youtube.com/watch?v=NTbpS5OWWaQ

http://www.youtube.com/watch?v=vdB-8eLEW8g

http://www.youtube.com/watch?v=6GOICD5YX-Q






0 comments:

Post a Comment

 
Toggle Footer
Top